Hardlopen met of na kanker

FYSIO Aalbert biedt specifieke hardlooptraining aan voor mensen met of na kanker. Het doel is om zo sterk mogelijk de behandeling met chemo en/of bestraling of operatie in te kunnen gaan en de algehele conditie op een verantwoorde wijze te behouden of weer op te bouwen. De training wordt door Aalbert specifiek op de klant afgestemd en is dus zeer persoonlijk van aard.  Aalbert werkt samen met Tegenkracht, Stichting Kanker en Sport

In deze samenwerking begeleidt Aalbert klanten met kanker die willen (blijven) hardlopen.  

  

Screening

Alvorens te gaan hardlopen, wordt er eerst een persoonlijk (telefonisch) screeningsgesprek afgenomen. In dit gesprek wordt o.a. de hardlooptrainingsdoel(en) en wensen besproken. Aan de hand van de screening wordt een individueel hardlooptrainingsschema opgesteld. 

 

Hardlooptraining(en)
De hardlooptrainingen worden d.m.v. een hardloopschema via de site RenJeFit aangeboden of toegestuurd via e-mail. In de praktijk gaat de klant zelf de geadviseerde hardlooptrainingen uitvoeren. Ook is het mogelijk om de hardlooptrainingen onder begeleiding van Aalbert uit te voeren. Aalbert loopt dan persoonlijk mee.

  

Hardlopen met of na kanker is een commerciële activiteit en wordt niet vergoed uit de aanvullende zorgverzekering.